Spelpartner Richard maakt nieuwe serie "Wijn aan Gort" - Spelpartners
176
post-template-default,single,single-post,postid-176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Spelpartner Richard maakt nieuwe serie “Wijn aan Gort”

Spelpartner Richard maakt nieuwe serie “Wijn aan Gort”

ilja-gort-wijn-aan-gort-rose-lores

‘Wijn aan Gort’, de nieuwe serie voor Francofielen, wijnliefhebbers, levensgenieters, en mannen met en zonder snor. Deze zomer heeft Spelpartner en regisseur Richard den Dulk met presentator Ilja Gort de mooiste Wijngaarden en Chateaus in Frankijk bezocht. Het resultaat is vanaf dinsdagavond 5 november te zien op op Nederland 2 om 20:25 uur. Trek een flesje open en geniet van zes afleveringen van 30 minuten ‘slow television.’

In zes afleveringen behandelt Ilja Gort op onnavolgbare wijze de volgende onderwerpen:

– Rosé de Provence: Het meest gedronken afvalproduct ter wereld. Is die Rosé eigenlijk wel een wijn die je serieus kan nemen?

– Beaujolais: Hoe een wijn razend populair werd en van zijn voetstuk viel. Beaujolais Primeur heeft miljoenen mensen wijn leren drinken. Maar nu drinkt niemand het meer. Wat is er gebeurd?

– Bordeaux versus Bourgogne: Twee streken die in de wereldranglijst bovenaan staan qua topwijn, maar welke ligt er nu echt aan kop? Wat zijn de verschillen? We gaan op onderzoek uit en krijgen o.a. een zeer exclusieve ontvangst in het Domaine de la Romanée-Conti in de Bourgogne waar een fles wijn 5.000 Euro kost.

– Verkooptrucs: Hoe koop je goede wijn? Hoe de consument geflest wordt met allerlei marketingtrucks. Van etiket, naam, afbeelding, medailles, handtekeningen tot herkomst. Wat kunnen we nog geloven?

– Wijnjaar: Wordt 2013 een goed wijnjaar en wordt wijn beter door bewaren? Met o.a. een interview de Godfather van de Bordeaux: Jean-Claude Berouet de wijnmaker van Château Petrus.

– Zoete witte wijn: Bijna niemand drinkt het, maar op 26 juni 2011 betaalde een sommelier 85.000 Euro voor een fles zoete witte Sauternes wijn, gemaakt van rotte druiven die dik onder de schimmel zaten. Missen we hier niet iets? We gaan op bezoek bij Château d’Yquem in het dorpje Sauternes, het beroemdste wijngoed ter wereld voor zoete witte wijn.

Veel kijkplezier!

‘Wijn aan Gort,’ vanaf dinsdagavond 5 november 20:25 uur op NL 2 bij Omroep MAX.

Geen reacties

Helaas, het is niet mogelijk op dit bericht te reageren.