Het geluid van Frankrijk - Spelpartners
193
post-template-default,single,single-post,postid-193,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Het geluid van Frankrijk

Het geluid van Frankrijk

richard-den-dulk

Richard den Dulk,
regisseur Gort à la Carte

Vandaag gebeurde het weer. Met een knapperig croissantje achter de kiezen komen we met de crew van Gort à la Carte aan in het oude centrum van een klein mooi oud plaatsje. We staan voor een oud winkeltje om te gaan draaien. Alles ziet er goed uit en we hebben er zin in. De winkel staat vol heerlijke plaatselijke producten en het schilderachtige straatje wordt door het warme ochtendlicht nog mooier.

We bespreken waar Ilja vandaan komt aanlopen en nemen de laatste tekstwijzigingen door. Zodra de camera op scherp staat en geluidsman Mike zijn microfoon in de aanslag heeft staan, beginnen we met de eerste take. We horen Ilja aan komen lopen door een heerlijke kakafonie van de wapperende blaadjes van de platanen, het gekletter van de fontein en een winkelbel die in de verte klingelt. Dat zijn precies de geluiden die we in een gezellig Frans dorpje willen horen.

Helaas blijft het daar niet bij. Want de opnamen worden ruw verstoord door een oude vijand die we met veel gebrom het mooie straatje omhoog horen komen: een Franse voiture met natuurlijk een dieselmotor, want dat rijden ze hier allemaal. Het geluid galmt tussen de oude geveltjes en het duurt enkele minuten voordat het is weggestorven en de lieflijke rust van het dorpje weer is teruggekeerd.

Vol goede moed proberen we het nog een keer, maar ook die poging mislukt. Na zo’n acht afgebroken takes halen we mopperend onze enorme oranje pionnen uit de wagen om het straatje illegaal af te zetten. We hebben geluk, want de wachtende auto’s gaan niet toeteren en de bouwvakkers van het stadhuis even verderop in de straat slapen vanmorgen blijkbaar uit. Dankzij onze uitgeslapen presentator zetten we de goede take er in drie keer op en kunnen de Franse dieseltjes weer gas geven.

Filmend in Frankrijk hoor ik ronkende diesels door prachtige oude straatjes gaan… A demain!

Geen reacties

Helaas, het is niet mogelijk op dit bericht te reageren.