18 Take Control map voor LVB jongeren - Spelpartners
509
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-509,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

18 Take Control map voor LVB jongeren

  • lv_gesprekskaarten_jeugdzorg_18takecontrol
  • map_lvb_jongeren_18_takecontrol_440px
  • lvb_jongeren-18_takecontrol
  • map_doelen_lvb_jongeren-18_takecontrol

18 Take Control map voor LVB jongeren

Elk jaar bereiken in Nederland rond de zesduizend jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) de leeftijd van 18 jaar. Vanaf die dag mogen ze zelf beslissen of zij hulp willen of niet. De mogelijkheden hen dan nog wettelijk te beschermen zijn beperkt. Ook wanneer ze al problemen hadden en gedwongen hulp kregen zijn ze vrij om te bdoen wat ze willen. Niet alle jongeren zijn daar klaar voor, vaak raken ze daardoor in de problemen. Gemeenten en zorgaanbieders zien deze jongeren met een LVB vaak na enige tijd terug met geëscaleerde problemen die nog maar moeilijk op te lossen zijn.

Voor deze jongeren hebben we met het Expertisecentrum William Schrikker de werkwijze Krachtplan 18+ en de map 18TakeControl ontwikkeld. Hiermee kan de jongere zelf, geholpen door professionals of verzorgers, gericht toe werken naar een zelfstandig bestaan na de achttiende verjaardag.

 

Categorie

Jeugdzorg, LVB