Educatieve game De Chocoladevloot - Spelpartners
453
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-453,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Educatieve game De Chocoladevloot

Educatieve game De Chocoladevloot

De Chocoladevloot is een online game waarmee leerlingen spelenderwijs een aantal mediavaardigheden oefenen. Onderdeel van Mediavaardig.

Met hun eigen binnenvaartschip moeten de leerlingen ervoor zorgen dat melkpoeder, cacao en suiker op tijd bij de chocoladefabriek aankomen om er chocola van te maken. Onderweg komen de leerlingen allerlei obstakels tegen. Zo moeten ze verschillende boeien herkennen, het anker en de roef juist op het schip plaatsen, en het schip veilig door de sluis leiden.

De benodigde informatie moet eerst opgezocht worden in een boek, in een filmpje of op een website. Door het uitvoeren van diverse proefjes en doe-opdrachten trainen ze ongemerkt hun onderzoekende en kritische houding. De ogames en opdrachten zijn gebaseerd op de mediawijsheidcompetenties en de monitor informatievaardigheden van de Bibliotheek op school.

Mediavaardig is een samenwerkingsverband van Biblionet Groningen, Groninger Forum en Spelpartners.

Categorie

Educatief, Serious games