Docentenspel mediawijsheid, samen trainen met inspirerende kaartset
415
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-415,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Mediawijsheid docentenspel Mediavaardig

Mediawijsheid docentenspel Mediavaardig

Het Mediavaardig docentenspel is een onderdeel van het complete Mediavaardig-lespakket voor het onderwijs. Met deze kaartset kunnen schoolteams in het PO en VO direct samen aan de slag met thema’s als online privacy, sociale media en informatievaardigheden. Aan de hand van prikkelende en grappige stellingen, online bronnen en video’s gaan leerkrachten/docenten samen in discussie over de impact van snelle ontwikkelingen op internet op de dagelijkse praktijk in het onderwijs.

Vragen rondom verantwoordelijkheid, veiligheid en de toepassingen van apps en (community) websites in de klas komen op een speelse manier aan bod. In drie kant en klare spelrondes, aangevuld met de online informatie op de website van Mediavaardig verkent het team ervaringen en standpunten. De conclusies en vragen die hier het resultaat van zijn worden direct verwerkt op de bijgeleverde spelposters. Hiermee krijgt het team handvatten om samen een visie te formuleren over het schoolbeleid ten aanzien van de digitale uitdagingen van de eenentwintigste eeuw.

Daarnaast bevat het docentenspel dertig ‘Opwarmers’; kaarten met prikkelende stellingen en vragen rondom mediawijsheid en internet waarmee je een spelsessie of vergadering op een speelse manier kunt beginnen.

Meer informatie over het Docentenspel mediawijsheid staat op de website van Mediavaardig. Het Mediavaardig docentenspel is te koop bij Spelpartnershop.

 

Mediavaardig is een samenwerkingsverband van partijen die zich bezighouden met mediawijsheid in het onderwijs; Biblionet Groningen, Groninger Forum en Spelpartners.

Categorie

Educatief, Eigen spel, Trainingsspel