Pictostudio eenvoudige software voor logopedie, school, instelling & thuis
937
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-937,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Pictostudio, pictogrammen software voor onderwijs, logopedie en zorg

  • pictogrammen selecteren pictostudio
  • pictogrammen zoeken met pictostudio
  • pictogram afwassen pictostudio
  • afwassen pictogram kleur aanpassen pictostudio
  • afwassen rood kruis pictogram pictostudio
  • pictogram klok pictostudio
  • pictogram timer pictostudio_980_600
  • pictostudio splashscreen

Pictostudio, pictogrammen software voor onderwijs, logopedie en zorg

Zelf pictogrammen printen doe je eenvoudig zelf met Pictostudio, ons softwarepakket om Visitaal-pictogrammen te bewerken, beheren en uit te printen. Je kunt met Pictostudio ook gemakkelijk stappenplannen en dagschema’s maken. Pictostudio is de opvolger van het populaire programma PictoWorks.

Pictostudio is ontwikkeld door Spelpartners en Visitaal. Inmiddels zijn er twee pakketten:

Pictostudio voor Office

De eerste module, Pictostudio voor Office, werkt op PC’s met Windows en is vooral bedoeld voor mensen die pictogrammen willen toepassen in WORD of een ander Windows-programma.

Pictostudio Pro: pictogrammen en dagschema’s bewerken in de browser

Pictostudio Pro is het meest uitgebreide pakket voor ondersteunde communicatie. Pictostudio Pro werkt in de browser, en kan dus ook op APPLE-computers of Chromebooks worden gebruikt.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van Pictostudio, licenties en prijzen.

Visitaal-pictogrammen worden ingezet bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis, ZMLK-leerlingen, jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), ouderen met dementie, cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel), anderstalige nieuwkomers en andere mensen die moeite hebben met (de Nederlandse) taal.

Spelpartners Nico is al meer dan tien jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de pictogrammen, de productontwikkeling en de communicatie van Visitaal Pictogrammen. De producten van Visitaal worden sinds enige jaren via onze webshop, Spelpartnershop.nl verkocht.

Pictostudio is de opvolger van een eerder softwarepakket van Visitaal, PictoWorks, dat veel werd gebruikt door zorginstellingen, scholen, logopedie-praktijken en gezinnen.

Categorie

Applicaties, Zorg

Tags
autisme, lvb, Ondersteunde communicatie, pictogrammen, software