Educatieve game Red de Plancius - Spelpartners
454
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-454,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Educatieve game Red de Plancius

  • plancius_werkblad_game_mediawijsheid_informatievaardigheden
  • red_de_plancius_game_mediawijsheid_po_informatievaardigheden

Educatieve game Red de Plancius

Red de Plancius is een klassikale interactieve game voor het basisonderwijs over mediawijsheid. Onderdeel van Mediavaardig.  ‘Red de Plancius’ daagt leerlingen uit om spelenderwijs hun informatievaardigheden te oefenen en maakt deel uit van het project Mediavaardig.

De basis is het verhaal van de Plancius, een onderzoeksschip dat op de terugweg van Nova Zembla naar Nederland getroffen wordt door een mysterieuze ziekte: de gehele bemanning ligt ziek op bed en de leerlingen moeten erachter zien te komen wat er aan de hand is en hoe ze weer veilig thuis kunnen komen. De leerlingen kiezen een rol: kapitein, matroos, journalist of wetenschapper. Vanuit die rol moeten ze een aantal opdrachten uitvoeren die leiden tot de oplossing van het mysterie.

Mediavaardig bestaat uit  twee online games met een bijbehorende lestas en werkbladen, en een online lesfilm over nieuws met inspirerende werkvormen. Het pakket wordt inmiddels met succes uitgevoerd door mediacoaches in heel Nederland.

 

Categorie

Educatief