Toolkit vechtscheiding Sterk uit elkaar - Spelpartners
561
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-561,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Toolkit vechtscheiding Sterk uit elkaar

Toolkit vechtscheiding Sterk uit elkaar

De toolkit Sterk Uit Elkaar is ontwikkeld om het gesprek rondom complexe scheidingen (vaak wordt gesproken van een vechtscheiding) met ouders en kinderen te ondersteunen. Deze kaarten kunnen worden ingezet binnen een oplossingsgerichte setting zoals mediation, de methodiek complexe scheidingen van Jeugdzorg Nederland, omgangsbegeleiding en dergelijke.

De kaarten kunnen binnen de gesprekken gebruikt worden om door te vragen, te concretiseren en te bevorderen dat iedereen, jong of oud, met of zonder beperking, actief kan bijdragen en mee kan doen.

Sterk Uit Elkaar is een krachtig hulpmiddel als de gebruiker goed kan luisteren en vaardig is in het hanteren van (oplossingsgerichte) gesprekstechnieken. De kaartenset is geen doel op zich, het blijft gaan om het voeren van goede gesprekken. Luisteren en interpreteren zijn daarvoor basisvaardigheden. De kaarten kunnen hierbij ondersteunend zijn.

Voor wie?

De kaarten kunnen als hulpmiddel dienen voor alle professionals die te maken hebben met conflictueuze scheidingssituaties (vechtscheiding): mediators, jeugdzorgwerkers, MEE medewerkers, advocaten en medewerkers van wijkteams.

Expertisecentrum William Schrikker

Categorie

Toolkits, Zorg