Talk2Mama - Spelpartners
1082
page-template-default,page,page-id-1082,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Talk2Mama

Download de gratis picto-app Talk2mama


Talk2Mama is een set pictogrammen voor (kwetsbare) aanstaande moeders. Met de gratis Talk2Mama-app kan je deze beeldtaal inzetten als ondersteunende communicatietool voor professionals die werken met toekomstige kwetsbare moeders. Er is ook een kaartset met pictogrammen, die kun je hier bestellen.
De doelgroep van Talk2Mama is breed: laaggeletterden, statushouders, LVB-moeders, tienermoeders, VG-moeders en soortgelijk.

Het doel van Talk2Mama is om kwetsbare toekomstige moeders beter te begeleiden tijdens de zwangerschap en het gesprek met hen visueel te ondersteunen. Deze eenvoudige en heldere pictogrammen kan je met deze gebruiksvriendelijke app los gebruiken of toepassen in checklists en stappenplannen.

Talk2Mama is ontwikkeld voor en door mensen uit de praktijk. Professionals uit de jeugdzorg en geboortezorg hebben meegedacht en getest tijdens de ontwikkeling van zowel de beeldtaal als de app.

Kaartset met pictogrammen ter voorbereiding op zwangerschap

De Talk2mama-pictogrammen zijn ook als kaartset verkrijgbaar: Deze praktische kaartset met eenvoudige en heldere pictogrammen kan je los gebruiken of combineren met de bijgevoegde schaalvragen-tool.


Bestel de Talk2Mama kaartset bij Spelpartnershop


Tijdens de ontwikkeling van de pictogrammen en de app hebben ervaringsdeskundigen meegedacht en waardevolle input geleverd. Hierdoor sluit Talk2Mama goed aan bij de wensen van gebruikers.
In deze video vertellen ze zelf hoe zij aankijken tegen Talk2Mama:

De app van Talk2Mama is gratis beschikbaar voor aanstaande moeders en professionals in de geboorte- en jeugdzorg. Inmiddels worden de app en de kaartset ruim ingezet door moeders, verloskundigen, verpleegkundigen, jeugdzorgwerkers en andere professionals in de geboortezorg.

We zijn blij dat je Talk2Mama wil gebruiken met je cliënten en hopen dat je jouw ervaringen met ons wil delen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Talk2Mama nog beter aansluit op de praktijk en kunnen we ideeën ophalen voor de doorontwikkeling van de app en de content.
Heb je vragen of suggesties ter verbetering, of mis je bepaalde pictogrammen dan kun je ons bereiken via de mail.

Met Talk2Mama kun je schaalvragen inzetten om het gesprek met je zwangere cliënt te ondersteunen. Je kunt de schaalvragen combineren met alle pictogrammen uit de bibliotheek van Talk2Mama.

De basis van Talk2Mama is een set van circa 100 eenvoudige pictogrammen op LVB-niveau met begrippen rondom de zwangerschap.

Kies een pictogram uit de bibliotheek en gebruik deze om het gesprek visueel te ondersteunen.

Maak een checklist met pictogrammen zodat je cliënt meer grip krijgt op haar situatie tijdens de zwangerschap.

In een checklist kun je samen aanvinken wanneer een bepaalde handeling of taak is volbracht.

Talk2Mama bevat een aantal standaard Stappenplannen rondom thema’s en onderwerpen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap en goede voorbereiding op de bevalling.

talk2mama

Je kunt de stappenplannen uit Talk2Mama ook aanpassen aan de situatie van je cliënt of zelf een nieuw stappenplan maken in de app.

Via onderstaande links kun je Talk2mama openen. Veel succes, we zijn benieuwd naar je ervaringen!

Download Talk2mama voor Android telefoons en tablets.

Download Talk2mama voor IOS / iPhone

Je kunt Talk2mama ook als web-app op je laptop gebruiken:

Instructievideo Talk2Mama

Bekijk hier hoe je zelf met Talk2Mama kunt werken

Inloggen en account aanmaken

Om Talk2Mama te gebruiken heb je een account nodig. Je kunt inloggen met je Google, Microsoft of APPLE-acount of je kunt een account aanmaken met je e-mailadres:

Voor gebruikers met een iPhone of iPad: log in met je Apple ID

Inloggen met Google: Voor Android gebruikers en gebruikers met een Google of Gmail account: je krijgt het account te zien waarmee je bent ingelogd op je smartphone of computer. Je moet bevestigen dat jij het bent, vervolgens kun je de app gebruiken.

Inloggen met Microsoft: Inloggen met Office 365, Microsoft Teams en Microsoft Exchange (en alle Microsoft accounts die gebruik maken van Azure, dit voor ICT-afdelingen van grote instellingen)

Inloggen met e-mailadres: Als je dit selecteert kom je op de inlogpagina van Loggon, het platform van Spelpartners. Klik dan naast de knop inloggen op ‘gratis account aanmaken’. Daar moet je je emailadres en naam invullen, vervolgens krijg je een wachtwoord toegestuurd. Daarmee kun je inloggen op Talk2Mama.

Mensen die al met Pictostudio werken hebben deze gegevens al en kunnen dat account gebruiken.

Als het niet lukt: raadpleeg eerst de ICT-afdeling van je werkgever. Bij problemen kan die contact opnemen met Spelpartners via email: nico@spelpartners.nl

Wachtwoord vergeten?

Mocht je je wachtwoord niet meer hebben; via deze link kun je met je email-adres je wachtwoord resetten:
https://www.loggon.net/forgot-password

Je krijgt dan een mail met een link die je moet openen om je wachtwoord te resetten. Die link moet je binnen 12 uur uur openen, anders moet je een nieuwe aanvragen.

Talk2Mama wordt ontwikkeld door Expect Jeugd, CJG Kennemerland, JGZ Kennemerland en Spelpartners. Talk2Mama is onderdeel van het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek en wordt financieel mogelijk gemaakt door ZonMw.

Dit project is onderdeel van het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek